Pravne okolnosti

Pozivamo sve koji žele posjetiti web stranice Muzejskoga dokumentacijskog centra http://www.mdc.hr i koristiti se dokumentima, podacima i informacijama za svoje osobne, edukativne ili nekomercijalne svrhe, uz poštovanje svih navedenih autorskih i vlasničkih prava.

Svi materijali na tim stranicama, uključujući tekstove, slike, ilustracije, crteže, fotografije, videoklipove i ostalo, vlasništvo su MDC-a te muzeja i galerija Republike Hrvatske. MDC je nastojao navesti sve vlasnike autorskih prava, ali ako neki nisu navedeni ili nisu točno navedeni, obvezujemo se u što kraćem roku unijeti potrebne izmjene.

Bez izričite prethodne pismene dozvole MDC-a i drugih vlasnika autorskih prava informacije se ne smiju reproducirati, distribuirati ili na bilo koji drugi način koristiti u komercijalne svrhe. Nije dopušteno objavljivanje, prenošenje, reproduciranje, javno prikazivanje, mijenjanje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija te svaka druga vrsta uporabe sadržaja ovih stranica.

Ako je takva dozvola dobivena, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo. Prilikom korištenja sadržaja ovih stranica obvezno je navođenje izvora podataka.

Ove web stranice sadržavaju i veze do drugih internetskih stranica, što su ih kreirale treće osobe. MDC ne preuzima nikakvu odgovornost za sadržaje i informacije tih stranica.

Zaštita privatnosti

Muzejski dokumentacijski centar zahvaljuje svojim korisnicima koji posjećuju web stranice i svjestan je osjetljivosti korištenja podacima. Stoga je zaštita privatnosti i poštovanje anonimnosti korisnika naša standardna praksa.

MDC ne skuplja osobne podatke korisnika kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa, osim ako ih je korisnik putem e-maila dobrovoljno dostavio MDC-u ispunjavajući online formulare, online zahtjev, odgovore na ankete ili je sudjelovao u forumu.

Posjetom našim stranicama automatski skupljamo podatke o vašem pristupu kao što su IP adresa i naziv domene s koje pristupate Internetu, tip browsera i operativnog sustava kojim se koristite za pristup Internetu, datum i vrijeme, stranice, dokumente i linkove koje ste posjetili. Navedenim podacima MDC se može koristiti samo kako bi bolje prepoznao i razumio zahtjeve i potrebe svojih korisnika te se obvezuje da ih neće učiniti dostupnima bilo kome izvan MDC-a bez izričitog pristanka korisnika. Kako su uvjeti i obrazloženja podložni stalnim izmjenama, molimo vas da povremeno posjetite ovu stranicu.

Ako imate bilo kakvo pitanje vezano za zaštitu privatnosti, a ne znate kome se možete obratiti, kontaktirajte e-mail adresu info@mdc.hr.